Vanliga frågor

Nybesök via remiss från vårdcentral: 200 kr

Övriga besök som via egenremiss, fysioterapeut, privat vårdgivare, operation mm. : 400 kr

För barn och ungdomar är patientbesök fortsatt avgiftsfria till och med det år de fyller 19 år.

Från den dag du fyller 85 år är alla besök på vårdcentral och sjukhus avgiftsfria.

Högkostnadsskydd gäller.

Med egenremiss menas att du själv gör en beskrivning av dina besvär och sammanfattar dessa i en remiss som skickas till Specialistcenter. Informationen lagras ej på hemsidan. Du mailar, fyller i formuläret eller skickar remissen per post till oss. Du kan även besöka oss och fylla i egenremissen. Vi granskar remissen och lägger upp en behandlingsplan för dig. Om vi ej kan hjälpa dig med dina besvär eller om remissen är ofullständigt ifylld skickar vi tillbaka remissen. Läs mer under rubriken ”Hur blir jag patient hos Specialistcenter?” som du finner på startsidan.

Vi har som målsättning att behandla din remiss inom en vecka och kalla dig inom 2-4 veckor.

När röntgensvaret har kommit till oss kommer du antingen att kallas till en ny tid hos oss eller så hör din läkare av sig via telefon, mail eller post. Det kan ta några veckor innan vi hör av oss då vi måste vänta tills vi får röntgenutlåtandet.

När Din inlämnade Hälsodeklaration är godkänd av narkosläkaren, kommer planeringssköterskan ringa upp Dig inom två veckor och bestämma ett datum för operationen. När du har fått ett datum för operationen kommer du att få en kallelse skickad till dig cirka 1 vecka innan, i kallelsen står den exakta tiden för operationen samt vilka förberedelser som gäller. Vår målsättning är att du ska få en tid till operation inom 4-6 veckor.

Doktorn ringer upp så fort han har fått de svar han väntar på, det tar ett par veckor innan tex. röntgenutlåtandet kommer till oss.

Det är normalt att du har ont efter din operation. Du ska noga följa den smärtlindringsinformation du fick med dig hem efter din operation och dina receptföreskrifter från din läkare. Om du behöver komma i kontakt med oss ändå kan du ringa det journummer du fick i din postopertiva papper för råd kring din smärtlindring.

Det är ganska vanligt att man blöder igenom förbanden efter operation. Om det bara är en lite genomblödning kan du bara förstärka det yttersta förbandet.
Vid kraftig genomblödning kan du behöva ta bort det yttersta förbandet och byta det. Byt dock aldrig den innersta förbandet för att undvika infektion.

Om du ändå måste göra det ska du kontakta din vårdcentral så att dom kan göra det under sterila former. Om du är osäker hör du av dig till oss på det journummer du fick i dina utskrivnings papper.

Vi finns på Drottninggatan 16A i Eskilstuna. Om du utgår från centralstationen ligger vi 100 meter ner på Drottninggatan på vänster sida.

Om du kommer resa lång för din operation hos oss kan du ibland behöva bo på hotell antingen natten före eller efter din operation.
Vi har avtal med närliggande hotell. Om du kommer till oss på en vårdgarantiremiss ordnar antingen vi med en hotellvistelse eller din vårdgarantienhet, lite beroende på vilket Landsting du tillhör. Hör av dig till vår operationskoordinator, 010-33 00 211 tis-fre. 08:00-09:20.

Vi har väntrum för anhöriga som dom är välkomna att sitta i medans du är på operation om du har ett dagkirurgiskt ingrepp.
På vår vårdavdelning tar vi inte emot besök utan dina anhöriga kommer och hämtar dig dagen då du ska gå hem. Detta är p.g.a. av smittrisk som fortfarande råder.